HONDURAS BIO / více než exotika
Popis
Kávovník se do země dostal okolo roku 1800 a používal se jako okrasná rostlina, než se z Hondurasu stal novodobě druhý největší producent vymývané kávy Arabica na světě. Více než 90% producentů jsou malí pěstitelé, často rodinného charakteru.
Většina kávovníků se pěstuje v oblastech, kde specifické podmínky a nadmořská výška umožňují, aby káva rostla a dozrávala pomaleji, čímž se zvyšuje obsah živin a minerálů a zároveň se vytváří koncentrovanější chuť.
Káva se vyznačuje plnou chutí, výraznou vůní a hladkostí tónů. „Hondura” znamená ve španělštině “Hloubka”, tak možná i proto zde má káva stejně jako jiné plodiny zde pěstované, výrazný hluboký charakter.
Naše káva HONDURAS odrůdy Arabica roste v nadmořské výšce +1200 m. Má lahodnou chuť hořké čokolády, vyváženou aciditu, s jemnou dochutí tropického ovoce.
stupeň pražení - střední čokoládové 3/5
celková hořkost 50/100
Tato káva je vhodná pro všechny druhy příprav. Chuťové zabarvení vynikne především při přípravě kávy espresso.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.