UGANDA NERO / hořké probuzení
Detailní popis produktu
Arabika z Ugandy se pěstuje v různých horských oblastech země v nadmořské výšce 1 600 až 1 900 metrů, zejména na svazích hor Elgon a Rwenzori, lidově známé jako „měsíční hory“. Některé druhy kávy se pěstují také v oblasti Západního Nilu v severozápadní části země.
Uganda produkuje vynikající Arabiku zpracovanou za mokra, přičemž prakticky všechny pěstují vesničané na malých pozemcích. V Ugandě drobní pěstitelé obvykle využívají stínu banánovníků a jiných stínových stromů. V těchto soběstačných podmínkách se káva nechává přirozeně růst a kvete v průměru dvakrát ročně.
Káva z Ugandy se liší od ostatních východoafrických káv: plným a těžším tělem, nižší kyselostí a rustikálními aspekty. Její čokoládová charakteristika více připomíná brazilské nebo indonéské kávy než citrónovou až kyselou kávu z Keni nebo Etiopie.
Naše káva UGANDA má výraznou chuť, nízkou aciditu, tóny hořké čokolády s jemnou mandarinkovou dochutí.
stupeň pražení - střední čokoládové 4/5
celková hořkost 85/100
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.