NICARAGUA BIO / káva z Monte verde

 
Tip
 

VÝBĚROVÁ BIO KÁVA Z EDICE GOLD ARABICA ORGANICA

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Na objednání
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Běžná cena - - - 2 990 Kč od 170 Kč
Ušetříte - - - 149,50 Kč (–5 %) 149,50 Kč (–5 %)
Cena 530,43 Kč 252,17 Kč 147,83 Kč 2 470 Kč od 147,83 Kč bez DPH
610 Kč 290 Kč 170 Kč 2 840,50 Kč od 170 Kč    
Kategorie Pražená káva a kakaové boby
 

 

Milovníci kávy dnes již dobře ví, že se v Nicaragui rodí káva vysoké kvality. Káva se zde pěstuje pouze v bohaté sopečné půdě na hornatém terénu, což spolu s pomalým zráním a ve stínu banánovníků a mangovníků pomáhá utvářet kávu s jasným charakterem, s velmi nízkou aciditou a chutí extra hořké čokolády a příjemným středním tělem.

Déšť je v tichomořské severozápadní oblasti relativně řídký. Pro většinu země začíná období dešťů v květnu a končí v prosinci. Káva se obvykle sklízí od října do února.

Nikaragua sdílí hranice s Kostarikou a Hondurasem. Káva se zde začala pěstovat až v 18 století. Nyní je zde okolo 45.000 rodin, které vlastní a provozují malé farmy.

Naše káva roste nad 1500 m/n/m v blízkosti lesa Monte-Verde. Velmi nízká acidita, aroma pražených ořechů a chuť hořké čokolády s karamelovou dochutí. 

stupeň pražení - střední čokoládové 3/5

celková hořkost 62/100

Díky chuťové stabilitě je káva vhodná pro všechny způsoby přípravy. Vynikne především u kávy espresso.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.