BOLIVIA / citrusová harmonie
Detailní popis produktu
“Indiánská” Bolívie získala své jméno po prvním prezidentu Simónu Bolívarovi. Káva z Bolívie je poměrně unikátní a vysoce ceněná mezi znalci speciality kávy. Bolívie má ideální podmínky pro pěstování kávy: vysoké nadmořské výšky (často 1 200–1 800 m n. m.), bohatou půdu a stabilní klima. Nejznámější oblastí je Yungas, kde se pěstuje většina bolivijské kávy.
Bolivijské Andy jsou v podstatě náhorní plošinou, ohraničenou vysokými horskými hřbety. A právě v nejvyšších polohách Bolívie se pěstuje káva. Ještě nedávno se v Bolívii používal kávovník jako okrasný živý plot.
Pěstuje se zde káva ARABICA. Zrna se sbírají ručně, čistí se na strojních zařízení a třídí elektronicky.
Káva pro komerční účely se v Bolívii začala pěstovat až v druhé polovině dvacátého století. V těch dobách příroda nepřála kávě v Brazílii, protože přišel mráz, což byla velká rána pro brazilský kávový průmysl.
Bolivijská káva bývá jemná, sladká a komplexní – s tóny karamelu, kakaa, ovoce (např. švestek, citrusů) a lehkou aciditou. Dobře zpracované kávy mají elegantní tělo a delikátní dochuť. Plné tělo s tóny hořké čokolády, s dochutí po sladkých mandlích ... to je káva BOLIVIA (+1700 m.).
stupeň pražení - střední čokoládové 3/5
celková hořkost 45/100
Díky vyjímečné chuti je káva vhodná především pro milovníky espressa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.